tisdag 11 augusti 2015

Poliskåren är utdaterad - men småbarn kan redan nätmobba.

Känner du igen det här? Hundratusentals tjejer och kvinnor blir trakasserade och påhoppade varje dag på internet. De vet vem det är och har bevisen sparade på sin dator; polisen står handfallna och kan inte göra något, fallet läggs ner i samma sekund som det öppnats.

Eller känner du igen det här? Rasister och andra idioter hotar och trycker ner vanliga människor och politiker som vill ha ett bättre Sverige, sprider propaganda och förtalar på sociala medier. Hot om mord och ännu hemskare saker är vardagsmat på alla öppna forum. Polisen har inga resurser, men TV-kanalerna hittar förövarna på två minuter. Aschberg har flåsat fler internet-troll i nacken än hela poliskåren.

Eftersom varenda barnunge vet att polisen inte kan göra något som helst åt elakheter på internet så lär de sig redan i grundskolan att mobbning lönar sig. Polisen tycks inte ha någon som helst koll på internet annat än under riktigt stora utredningar, samtidigt som internet blir öppnare och öppnare. Ett fullständigt ohållbart samhälle. Vi som vill se ökad respekt i samhället tvingas se kampen förloras om och om igen, när polisen inte kan göra någonting åt ens de mest uppenbara fall av kränkningar. Så sent som idag hade en av mina vänner publicerat en konversation med en äcklig man som förföljt henne från hennes gym och kallade henne råa könsord när hon inte ville ha sex mot betalning. Facebook tog bort hennes kommentar, en polisanmälan skulle knappast ge något; hon vet att hon bara kan blocka och hoppas att han slutar, eller vackert vänta tills något händer i verkligheten så att polisen har en rutinbeskrivning att gå till för att kunna göra något. Inkompetens.

Vår viktigaste myndighet har inte resurser att kolla internet, där de allra flesta brott sker idag - hur lät vi det hända? Hur är det möjligt med sådan inkompetens? Illegal fildelning in i absurdum, svinmånga lurendrejare på blocket, identitetskapning av de obehagligaste kaliber, sexuella trakasserier, kontobedrägerier, utnyttjande av barn, spam, olaglig annonsering, propagandaspridning, pedofili, smutskastning, mobbning, stöld av stulna grejer – jag kan hålla på natten lång att rabbla sånt som händer varje minut på internet, men jag orkar inte.























Politiker; ta tag i det här nu. Internet måste vara första prioritet eftersom all kriminell verksamhet på alla nivåer finns där. Sexismen är rå och tongångarna på internet skulle aldrig accepteras i verkligheten, så gör ert jobb och sätt en standard. Jag säger inte att enskilda poliser gör dåliga arbeten, för de är jag säker på att de inte gör. Det här är en politisk fråga och det måste få kosta pengar. För vad kommer vi leva i för samhälle om det här får fortsätta eskalera? 

Inga kommentarer: