lördag 25 februari 2012

Han som käkade upp sin flickvän

Idag fick jag höra att den så kallade "Skara-kannibalen", killen som mördade och åt upp sin flickvän för några år sedan, har en blogg. I dagarna hade han en frågestund på sin blogg där vem som helst fick skriva frågor till honom som han sedan svarade på. Bortsett från någon pajas som frågade irrelevanta frågor om dennes töntiga hund så handlade alla frågor och svar på något sätt om mordet - och uppätandet av - flickvännen.

Det här tycker jag är intressant ur så många perspektiv att jag vet inte vart jag ska börja. Först måste man fråga sig själv hur lämpligt det är att det sitter en psykiskt störd mördare på en anstalt och bloggar (och inspirerar?). Mot offret och hennes familj är det ju tämligen kränkande att han får uttala sig fritt på det här sättet. Samtidigt är det intressant ur ett kriminalvårdsperspektiv, väldigt intrigerande, provocerande - men samtidigt underhållande. Det slår ju faktiskt de flesta andra bloggar jag kollar. Jag har en bokmärkesgrupp med de flesta av mina vänners och vänners vänners bloggar och det mycket är dynga :). Jag nämner inga namn men det är många uppmärksamhetssjuka tjejer som tror att det är intressant för allmänheten att veta vad de har på sig och har för sig dygnet runt och :) Det provocerar mig minst lika mycket som kannibalmördaren på något sätt. Det stör mig inte på något sätt att en dömd mördare har frågelåda och svarar ärligt om sina känslor även om han har sjuka åsikter, men det provocerar mig när vanliga tråkiga människor med för stort ego ber att få ytliga frågor att svara på i sina bloggar. 

Det finns dock en uppsjö av grymma bloggar! Johans blogg om sitt nya liv som muslim i Malaysia skulle kunna uppdateras lite mer frekvent, den är alltid underhållande. Fridas befriande, helt opretentiösa blogg om singellivet i Stockholm är fantastisk läsning! Victors blogg på Café är ett måste, jag läser gärna Johannas feministblogg och Amandas intelligenta blogg om Paris. Annies blogg roar mig otroligt mycket också :) Det finns massa fler, men det fick räcka med de här för idag :) All right people!!

2 kommentarer:

Annie sa...

Haha tack crille! :) Jag läser din blogg flitigt också och skrattar ofta högt åt dina skämt haha :D Nästan lite som i sunny beach ;)

Crille sa...

Detsamma Annie :) Din blogg är fantastiskt härlig, du har sån skön självdistans, som inte många "bloggtjejer" har :) Fem plus! :)