torsdag 27 februari 2014

Everglades träskmarker

I Miami hyrde vi en flashig bil och påbörjade äntligen vår roadtrip. Alen utsågs till kartläsare och jag till förare och så brände vi iväg på den amerikanska motorvägen. Då och då stannade vi för att äta skräpmat eller för att bunkra beef jerky, torkat kött i olika kryddblandningar som fanns i bisarra storpack. Måste ha konsumerat flera kilo redan :). 

Det är fantastiskt roligt att köra bil i USA, dels för att bilen är grym och dels för att det är såna gigantiska motorvägar. Ibland tio-tolv filer i varje riktning, till och med inne i småstäderna är det typ fyrfilig standard. Ändå lyckas de fylla dessa giganter till vägar med bilar, att gå verkar sällan vara ett alternativ :)

Vi kom ner till den träskiga nationalparken Everglades som sträcker sig många hundra kvadratkilometer mot den mexikanska golf-kusten. Vi hoppade på en fläktdriven träskbåt och åkte ut i det vilda naturlivet för att se en uppsjö av mäktiga fåglar, otroliga sköldpaddor och hungriga alligatorer. Snubben som körde båten hade dock en fetish för växterna i träsket, specifikt var han väldigt, väldigt (väldigt!!) intresserad av vassen. Med outtröttlig entusiasm visade han hur man kunde göra allt från gasbindor till kvällssnacks av dessa långa strån. Men till och med det var faktiskt intressant - och garanterat nyttigare än det torkade köttet vi fyllt bilen med :) 

Inga kommentarer: