måndag 14 mars 2011

Vi har det bra...

Det verkar som att SMHI lurade oss nar de sa att det skulle vara elva dagar konsekutivt regnande, hittills har det varit trettio grader och molnfritt varje dag, peppar peppar. Nu har det varit lite problem med kommunikationen hem, det skulle finnas wireless internet vid hotellet men det visade sig att det var en gammal nittiotalsdator i hotellets kulisser, det nyttjade vi aldrig. Vi skaffade simkort men det funkade inte, troligtvis for att jag har bundit telefonen till telenor hemma. Nu bloggar bade Jessica och jag fran ett internetcafe nara hotellet.

Det ar lustigt hur alla glor pa Jessica harnere, de gnuggar verkligen sina ogon nar de ser henne komma hand i hand med en vit kille (jag). Alla ar verkligen harliga har, vi blev faktiskt hembjudna till en taxichauffors hem idag, en som vi traffat genom ett annat par som vi traffade pa hotellet. De levde modernt for att vara Sri Lanka, toaletten var visserligen en grop i marken, elen hangde som i ett riktigt daligt avsnitt av Fuskbyggarna, och man hade varken fonster eller dorrar i huset. Trots det bjod han in oss pa en riktig festmaltid, hans fru och hela slakten stod i koket och lagade mat, aldsta dottern hade fatt ledigt fran skolan for att delta, aldrig sett pa maken till gastfrihet.

Hotellet vi bott pa, eller ja, vandrarhemmet... inte mycket till vandrarhem egentligen. Stora rattor sprang pa golvet, det luktade kiss i rummet, och jag har aldrig sett samre standard pa toalett. Det var sakert 50 grader varmt darinne i natt och den felriktade fastmonterade flakten gjorde oss tji gott. Guiden vi bokat till resan som ocksa ager hotellet, han hade dragit utomlands och skulle inte komma hem pa flera veckor, sa vi hade ingen direkt anledning att stanna kvar, redan forsta morgonen sprang vi over till grannhotellet och bokade rum - nagot dyrare men otroligt mycket battre.

Jag skrev ett langt blogginlagg pa mobiltelefonen pa planet, det kan jag inte fa ut harifran sa blogginlaggen kommer hadanefter inte nodvandigtvis i kronologisk ording. Vi kom forstas pa att vi glomt vissa viktiga detaljer med i packningen men vi ska nog reda ut allt bra :) I overmorgon ska var nye van taxichaufforen ta oss ut och leta efter Jessicas biologiska morbror istallet och vi har en hel del saker vi vill gora narmaste tiden. Det ar sjukt varmt och ingenting ar pa nagot satt svenskt, alla manniskor vi traffat ar allt vad motsatsen till svenskar nansin kan vara, men visst ar det sa att alla vill tjana pengar pa oss, ingenting ar sa billigt som vi trodde. Eller ja, vi betalade under hundra kronor for forsta natten sa man ska val inte klaga pa standarden. Man far vad man betalar for har ocksa. Hoppas alla mar bra hemma, vi saknar er inte sa mycket annu, haha, mest Nalle Puhsson, men vi har bilder pa honom med oss :) Puss och kram

Inga kommentarer: